Ta naše Gábina česká…

…ta je tak hezká, tak hezká. A nejenom to, pozornějším diváků   jistě neuniklo, že takřka každý závod dokáže okořenit nějakým tím pikantním  příběhem.

Občas se ptám, zda si Gábina vybrala správně, jestli snad raději neměla být herečkou nebo (bulvární) novinářkou. Jenže,   ty její  medaile mluví za vše  a  taky – mizerných novinářů a hereček i tak máme habaděj...

Nikdy jsem neměl rád, když se politika cpe do lidí horem dolem, včetně kultury a sportu -  jakoby i tady nebylo dost jiných problémů. Bylo  to  vlastní nacistům, komunistům a  není tomu, bohužel,  jinak ani dnes.

Původně jsem chtěl psát  o  českém  biatlonistovi Schlesingerovi, který, přesně od té doby co se začal  tak intenzivně politicky angažovat,  jaksi   sportovně  upadá, rozhodně to tedy  jeho sportovním výkonům nepomáhá.

Byla by  to taková pěkná, názorná   ilustrace o  škodlivosti politikaření ve sportu. Život je ovšem mnohem složitější. což potvrzuje  jiný,  vášnivě  angažovaný biatlonista – Francouz Martin Fourcarde, který navzdory tomu   vyhrává a nespornými úspěchy se může chlubit i zmíněná Gábina, která teď, při dekorování,  napoprvé,  demonstrativně, s patřičnou   pompou, nepodala ruku prezidentovi mezinárodní   biatlonové federace…

Druhý den si to  ale zase  rozmyslela, tentokrát ruku milostivě  nabídla … a tak zase bylo o čem psát a žvanit.

No,  a  vo  tom asi  je!

Autor: Josef Havránek | pondělí 20.3.2017 8:00 | karma článku: 21,00 | přečteno: 259x