Rusko je velmoc o nic horší nežli USA…

Bohužel! Ač  se   snažím, stejně  nedokážu vstřebat tu rétoriku   evropských, amerických politiků, natož pak českých novinářů,  označující  Rusko  za hlavní hrozbu světového  míru, univerzálního nepřítele...
Jako z Dikobrazu, blahé paměti...

A to neopomíjím ani ty neustále propírané  události  ve spojitosti s  Krymem,  východní částí  Ukrajiny, či  v Sýrii…

To, co bych v časech Sovětského svazu z fleku podepsal, se mi dnes jeví jako  nesmysl – vymyšlenost,  jen hloupě  kopírující,  v bývalém Československu,  ten věčný  boj s americkým imperialismem.   

Jistěže  připojení  Krymu k Rusku, ruská pomoc povstalcům  z východu Ukrajiny, či Asádovi  musí  nutně vyvolávat spory, ale  tohle ruské počínání   popravdě nepostrádá logiku ani   jisté pozitivní stránky, což  je sice na nekonečnou diskusi, ale zeptejte se  na tu „ruskou agresi“  třeba  vděčných  obyvatel  dotčeného Krymu!

Nelze ani  pominout, že osekané  SSSR  je pořád ještě velmocí  a ty, jak všichni víme, mají své  svérázné způsoby jednání   a  moc  rády  se  vžívají do rolí  světových četníků.

Vzhledem k dávným  sympatiím  k USA,  je  pro starýho  antikomunistu  žinantní  takhle veřejně  to deklarovat, ale nemohu se ubránit  pocitům,  že se Američani  v těchto časech,   chovají často   ještě  neomaleněji a   houpěji,  nežli  to démonizované  putinovské Rusko.

Jistěže  existují  dobré  důvody, proč si dávat na Rusy  bacha, ale dělat z nich válečné štváče,  hrozbu  civilizace, házet na něj veškerou  špatnost světa  -   je naprosto zavádějící, trapné.

Vždyť  stačí jen  porovnat  vojenské kapacity, či  výdaje Ruska s vojenskými možnostmi a   výdaji USA a jejich protiruských spojenců. A to už potom všechny ty  žvásty  kolem  působí jen  jako ubohá   fraška!  

Autor: Josef Havránek | neděle 23.7.2017 8:00 | karma článku: 25,67 | přečteno: 272x