Josef Havránek

Výstižný obrázek - definice kandidáta Drahoše

10. 08. 2017 8:00:00
Na Seznamu.cz jsem si včera přečetl hlavní titulek - Drahoš: S dalajlámou bych se setkal, pokud by s tím souhlasila vláda...

Dál jsem už nečetl, zmíněný titulek totiž dokonale vystihuje představu o tomto mediálně preferovaném prezidentském kandidátovi.

Jak asi každý pochopí, více nežli o dalajlámu, tady jde o pana Drahoše. Mám obecně rád pořádek a disciplínu a také, popravdě, dalajláma mě moc nebere.

Ale nic proti těm, kteří ho zahrnují takovou úctou, svatostí a obdivem. Nemám v tomhle cynickém světě nejmenší zájem brát komukoliv ideály, iluze. Jenže...

Jak se už nyní ukazuje, pan Drahoš by byl nesporně velice poslušnej, disciplinovanej prezident.

Dalajlámu sice vnímá jako svatý obrázek, ale setkal by se s ním, jen pokud by mu to oštemplovala budoucí vláda, o které on, ani drtivá většina z nás, nemá zatím ani ponětí.

Ano, mám rád pořádek a disciplínu, ale vše jaksi s mírou. Nemohu se ubránit pocitu, že český prezident by měl být nespornou osobností, nikoliv jen loutkou v rukou kohokoliv. Po tom disciplinovaném vyjádření prezidentského kandidáta Drahoše, mi tak už nezbývá nežli povzdech:

Zlatej, nemocnej, občas vulgární a upovídanej Zeman!

Autor: Josef Havránek | karma: 27.13 | přečteno: 308 ×
Poslední články autora