Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Já jsem to pochopila tak, že pan Němec usoudil, že letošní vyznamenaní nedosahují jeho kvalit a tedy s nimi nebude sdílet společný seznam vyznamenaných na Hradě.

Toto bude ovšem platit jen po dobu, po kterou bude prezidentem Miloš Zeman. Jakmile skončí on ve své funkci, budou už letošní vyznamenaní pro pana Němce zase dost dobří a vrátí se k nim do seznamu.

Mám pocit, že takovou výrokovou logiku matematika zatím nezná.

2 0
možnosti
KD

Jen se divim, proc pan Nemec neodnesl ta vyznamenani pani Dase Havlove nebo svemu bratranci Ivanu Havlovi. Havel jej preci vyznamenal !

1 0
možnosti
JR

J26a89n 11R63á29ž

30. 10. 2014 18:28

Starého pána je mi líto, že se nechal tak zmanipulovat. Neberte to jeho gesto nějak světoborně, vždyť o nic nejde!

P.S. O důvodech vyznamenání mnohých, kterým medaili připnul Havel, se dá také poochybovat. Ale vzhledem k tomu, ze byl Havel nekritizovatelná ikona v těch kruzích, které tak s gustem kritizují Zemana, se vrtochy Havla, který také s oblibou dával medaile kamarádům, obecně přijímaly s nadhledem. A proč taky ne! Havel byl prezidentem a prezidentům patří výsada vyznamenat koho chce!

4 0
možnosti
JR

J86a20r86a 53R17a42n78k

30. 10. 2014 17:55

Proc??

Jako jeden z mala, dokazal, ze ma pater.

3 3
možnosti
JC

Čím, proboha? 8-o Vždyť je to ubohost, co předvedl. Dát si státní vyznamenání do úschovy.

4 2
možnosti
Foto

Vážený autore, už delší dobu ve mně vzbuzujete lítost Vy. Jan Němec tímto gestem vyjádřil nesouhlas s výběrem některých vyznamenaných, který byl podobně (přinejmenším) trapný, jako když byl minule vyznamenám např. F. Čuba a další podobní.

Vám se ti někteří vyznamenaní zamlouvají?

4 3
možnosti
PP

P41e17t45r 31P57á88l55k81a

30. 10. 2014 17:01

mně se třeba skutečně někteří vyznamenaní úplně nezamlouvají (namátkou třeba Filip Renč), ale prozradím vám sladké tajemství. Ať bude oceněn kdokoliv, POKAŽDÉ mezi těmi cca 30 lidmi najdete někoho, kdo se vám nebude zamlouvat. A tato teze bude platit vždy, pokud tedy ta vyznamenání nebudete udělovat vy sám.

Vždyť naprosto stejná debata se vede 29.a 30.10. každý rok...

3 0
možnosti
Foto

Na chápání autora se hodí jedno čínské přísloví: Slepému krásu motýlých křídel nevysvětlíš.

4 2
možnosti
JC

No, přál bych Vám mnohdy čirou jasnozřivost autora.

1 2
možnosti
Foto

Vtomto případě ta nabubřelá výuka mravopočestnosti svatoušků je až komická a trapná.

 Tak slavnostní akt by si zasloužil velkorysost a pokoru.

8 0
možnosti
JC

Také je mi ho spíš líto, než bych ho odsuzoval. Starý pán se stal loutkou v rukou jiných režisérů a to si snad ani nezaslouží. Marnivost a zaprášené ego, malý paprsek slávy zhasl a zůstala jenom směšnost a trapnost.

12 4
možnosti
Foto

Vy jste snad i básník

3 0
možnosti
BM

Obávám se, že jste nepochopil podstatu věci. Pan Němec nevrátil své ocenění, které dostal od pana Havla, ale insignii, která se houpá na prsou lidí, kteří jí dostali nikoli za zásluhy o stát ale za zásluhy o pana prezidenta Zemana. Toto ocenění bylo jeho počinem degradováno, takže jej vrátil. Je totiž ostuda, že stejnou medaili dostali zavraždění faraři Toufar a Štemberka a popová zpěvačka...

Co se těch novinářů, ta ti nebyli kvůli panu Němcovi, ale protože prezident přijal členy diplomatického sboru. Takže to byla zřejmě náhoda..

9 7
možnosti
Foto

Možná je Zeman toho názoru, že ti, kteří dopomohli, aby se stal prezidentem, se tímto konáním zasloužili o stát. 

Politická situace (se všemi jejími dopady) by se však každopádně vyvíjela jinak, byl-li by prezidentem Schwarzenbeg. 

Je tedy jisté, že ti, co přispěli ke zvolení Zemana jakousi zásluhu na současné podobě našeho státu a jeho zahraniční politiky mají.

 Nechci však soudit, zda a do jaké míry pozitivní či negativní.

Každopádně pokud by režisér Němec protestoval proti konkrétním jménům, je nesmyslné limitovat dobu "úschovy" mandátem Zemana. 

Ti lidé, s jejichž vyznamenáním nesouhlasí, si medaili zcela jistě ponechají.

V praxi to znamená, že i poté, co Zeman přestane být prezidentem, bude Němec v téže "společnosti vyznamenaných", tedy té, od níž se momentálně teatrálně distancuje.

7 1
možnosti
MM

Laskavě jste uznal panu Němcovi proslulost, kterou si zasloužil dvěma filmy, ostatní byly podle Vás propadák. Pominul jste sice jeho vyhnání z vlasti a to, že dodnes učí na FAMU, ale ptám se, čím prosluli ti dva vyznamenaní režiséři, že si zasloužili státní vyznamenání?

8 3
možnosti
KD

Uci na FAMU no a co ? Tam je jediny vyucujici ?

1 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články