Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ježíšmarjá, ta fotka! Já trouba si až do teď myslel, že to je jen zlomyslná koláž.

2 0
možnosti
Foto

Ta fotka je strašná. Místo Bushe by tam měla být žena Olga anebo Dagmar. Václav Havel byl miláčkem lidu i můj, nějaký čas. Zůstal symbolem svobody.

Politický spor obou prezidentů Václavů spočíval v tom, že Havel vymýšlel anebo snil o nových formách politického života na základě spontánního samovývoje občanské společnosti event. vedené "vyvolenou elitou".

V.Klaus naopak usiloval pragmaticky o standardní západní demokratický řád na základě voleb a soutěže politických stran.

2 1
možnosti

Co znamená "nějaký čas"? Já ho totiž něla jako hvězdu také nějaký čas.

0 0
možnosti

I Masaryk měl své havránky.

0 3
možnosti

K75a96r96e47l 32V65o22v35e15s

24. 11. 2014 14:59

A Hácha své mudry ?;-)

0 0
možnosti
Foto

K osobě V . Havla a OF bych vřele doporučoval přečist si knihu Labyrintem revoluce od Jiřího Suka, která je složena z autentických nahrávek z OF a výpovědi pamětníků. Velmi zajímavé a překvapující.

2 0
možnosti

Souhlasím a ještě bych přidal další Sukovu knihu Politika jako absurdní drama - Václav Havel 1975 - 1989. A pak rozhodně stojí za přečtení Kaiserův Prezident Václav Havel.

0 0
možnosti

Havlův život bych rozdělil na tři etapy:

1) Havel levicový intelektuál, dramatik a disident - do prosince 1989

2) Havel prezident, postupně pravicově orientovaný (proměna během roku 1990)

3) Havel postupně směřující vlevo, vyhraňující se proti ekonomické politice 90. let (někdy od svých nemocí, sňatku s Dagmar a Sarajevské krize)

2 1
možnosti
Foto

Pan e Koláři, Havel nikdy ani ve snu nebyl pravicový. Byl to snílek,  levicový intelektuál, který nevěřil v politické strany a i Občanské fórum nebylo konstruováno jako politická strana, ale diskusní klub, kam mohl přijít kdokoliv. Také OF a to ústy V. Havla,  v začátcích odmítalo převzít politickou odpovědnost, až bylo k tomu okolnosti dotlačeno

2 0
možnosti

Zeman kazí pověst Česka v zahraničí, míní dvě třetiny Čechů. Psát se ale bude o Havlovi, který je tři roky po smrti a dlouhá léta už nebyl v žádné politické funkci. No, pro někoho to děláte dobře, pane Havránku.

3 5
možnosti

J75a98n 11H71a36v66l32i71n89a

24. 11. 2014 11:05

Povest Ceska v zahranici kazi predevsim nasi "novinari", kteri okamzite rozmaznou kdejakou debilitu, patlaji se v tom hnoji nekolik dnu, vecpou to zahranicnim zpravodajum v CR a pak s viteznym rykem poukazuji na to, co se o nas pise v zahranici!! Takove kolecko idiotu

9 0
možnosti
Foto

Václav Havel mě ve své politické kariéře nesčetněkrát zklamal, ale že byl ve světě politického dění osobností se mu nikterak nedalo upřít. Pan Havránek v článku vytýká, že Havel restituoval majetek, který kdys patřil jeho rodině. Já říkám proč ne? I přesto, že na začátku své kariéry řekl, co řekl. Také si na to matně vzpomínám. Ale dá rozum, že pokud moc ve státě vzala majetky lidem ve jménu státu, pak s návratem svobody a demokracie by se stát měl i s tímto stigmatem vyrovnat buď jak buď. 

Bohužel, ať už byl Havel jakýkoliv člověk, tak povaha některých našich politiků, a to i bývalých je taková, že jsou schopni jeho jméno nyní vyzdvihovat, aby si přihřáli polívčičku na výsluní politiky, což za jeho života nečinili, anebo jej naopak očerňují, k čemuž neměli za jeho života odvahu. Z jednoho čiší úlisnost a z druhého hyenismus. Holt, to jsme my Češi. Zkrátka: Havel tu byl zapsal se do českých dějin, a už tu není. Konec, tečka! 

,,Ale jen tak mezi námi, neumíte si představit jak mi Havel svou smrtí pěkně řečeno po prezidentsky zk...il vánoce" Ale už jsem mu to odpustil. :-)

1 0
možnosti
Foto

Jenže pane Řeháku, ten majetek  Havlům byl znárodněn na základě Benešových dekretů.

3 1
možnosti

Václav Havel zemřel 18. prosince 2011, pane Havráneku.

1 0
možnosti

pane Havránku; omlouvám se

0 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články