Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

No s těmi kabely je to takto: http://www.nktcables.com/cz/products/low-voltage-cables/halogenfree-cables/flame-retarding-cables/~/media/Files/NktCables/Products/CZ/LV%20cables/NOPOVIC-1-CXKH-R.pdf

Prostě jde o to, že krátkodobá vlhkost jim nevadí, ale nemůžou být trvale pod vodou. Tak na tom jsou vesměs všechny kabely mimo speciálních. Předpokládám, že projektant elektro netušil, že stavba bude kabelové prostory trvale potápět, to opravdu není běžné. Rozhodující bude dokument protokol o vnějších vlivech, tam by to mělo být popsané, jaké se předpokládá kde prostředí. Myslím však že to jde hlavně za stavbou když dopustila aby v kabelových prostorech se držela trvale voda.

0 0
možnosti
LS

Blanka, dole stále vlhká, stále rozdělaná a nikdo neví, kdy se udělá.

3 0
možnosti
LN

.stejně jak jsem napsal už jiném autorovi na obdobné téma....

....trochu vám do toho přemýšlení hodím vidle....

...tamtamy hovoří o tom...že k ovládání ...a bezchybnému provozu takové věci jako je tunel...je potřeba ještě takové maličkosti, která se jmenuje  dispečink....v případě blanky měl být také...a pokud tamtamy nelžou...mělo ho...jaksi paralelně k vlastní stavbě tunelu postavit město....jenže nepostavilo....jak z toho ven...???

...problém je v tom že k místu uvažovaného dispečinku jsou (celkem pochopitelně) vyvedeny i všechny možné kabely.....ale protože město  ..dle tamtamů nemá ještě ani stavební povolení....tak je třeba najít náhradní řešení.....tím je umístění provizorního dispečinku v podzemních...dříve stavbou zřízených prostorách.....a tam je také nutno dovést náhradní (nové kabely....

...proč nové...no protože snad město přece jednou ten dispečink dostaví...a a.napojí tam ty původní....takž uříznout je by byla blbost....takse holt všechny ty kabel nějak napojí a vedou k provizornímu dispečinku....

...a teď  jsme u jádra pudla...přece nikdo nepřizná že je vůl...a nepostavil dispečink.....co když se tedy dohodneme z dodavtelem...že (jako) jsou ty kabely vadné a je třeba je vyměnit v rámci reklamace....tak se natáhnou nové......ale přitom vlastně ty původní necháte...a vlk se nažere (nikdo z města není za vola)...a koza zůstane celá (v tunelu konečně budou moci jezdit auta).....jen se to zaplatí jako vícepráce na základě reklamace...

...myslíte že to není možné....????

0 1
možnosti
ZH

Jo, kde jsou ty časy, kdy stačilo vykopat díru skrz kopec a na jeden kabel pověsit plechové lampy.:-)

1 0
možnosti
AS

A25d26a36m 15S10t32a15v43a

3. 3. 2015 11:49

"...v Berlíně pořád ještě ...": A Hamburská Opera  ze starého přístavního magazínu už byla otevřená?

0 0
možnosti
ZH

Hamburg Elbphilharmonie bude otevřena 11.1.2017

Loni jsem se dostal dovnitř a bude to pecka, i v nejvyšším místě jsme slyšeli co si špitali dělníci hluboko dole při montáži dirigentského pultu.

Jje pravda, že to je taková Hamburská Blanka za jejíž cenu by se možná v Praze postavila celá nová trasa metra. Ale je nádherná a uvnitř naprosto jedinečná.:-)

0 0
možnosti
Foto

Zlotřilost nahradila poctivost a tohle jsou jen následky. Zlodějští politici, pole plná FVE, zneužívání všech poskytovaných výhod, zprohýbané dálnice, rezavějící mosty, promokavé kabely, maso plné vody, noviny plné lží..... a bude hůř.

2 0
možnosti
BM

Jaké že to byly kabely když jim voda ublížila. Pokud se voda nedostane do přípojného místa tak by kabelům neměla ublížit. I nehořlavé kabely odolají vodě.  Mám dojem že je to jen zástupný problém.

2 0
možnosti
Foto

Jenže zhovaditelům je to naprosto putna.

5 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články