Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Také jsem kdysi chodil na průmyslovku a tohle by si tam nikdo nedovolil, ani tzv. třídní šašek. Po tom, kdo nedával pozor, házel jeden učitel křídou, bylo to velmi účinné. Tenhle případ ale smrdí shora, od hlavy. Systém je postaven evidentně špatně, ředitelé se bojí proti těmhle případům zasáhnout, protože by přišli o žáky a tedy i o peníze. Totéž s klasifikací a v praxi vidím, jaké nedodělky a zrůdy plodí naše školství jen proto, aby si udrželi ve školách učitele. Bohužel valná část kvalitních pedagogů zmizela ze školství jinam, protože nebyli zaplaceni. A aby byli aspoň někteří zaplaceni, toleruje se všechno. Když žáka vyhodíte, tak si ho s radostí vezme jiná škola a dostane na něj peníze. Školy ztrácejí úroveň, a to i vysoké, protože se musí starat o peníze a tak podávají granty na kdejakou krásně nazvanou pitomost. Bludný kruh špatně nastaveného školství za doby vlády ODS se nedaří rozevřít. Kdekdo si stěžuje na šikanu, ale tam kde je opravdu, tam se nedovoláte. Zato v base ano, tam si stěžují že nemají televizi a dostatek cigaret. A tam, kde by nejprve mělo být plnění povinností, tam se nejdříve nastavují pracky. Ne dlaně, vážení...

0 0
možnosti
Foto

Ano, pane Havránku, souhlasím! R^

Nejde jen o jednu "strašidelnou průmyslovku". Jde o strašidelný stav (nejen) v našem školství i v celé společnosti.

Jde o stav, kdy "pravda a láska začala vítězit nad lží a nenávistí", kdy peníze jsou nejvyšším měřítkem hodnot a falešná morálka normou. Kdy lži jsou vydávány za pravdu a rodiče nevědí, co dělají jejich děti a ředitelé škol nevědí či ani nechtějí vidět, co se děje v jejich ústavech. Kdy lidé znovu mají strach nazývat věci pravými jmény a často nečinně přihlížejí zlu a čekají, že se věci nějak vyřeší samy. Kdy politici slouží jen sami sobě a pokrytectví a alibismus je vidět na každém kroku.

Nějak jsme u té naší svobody pozapomněli na to, že pokud spolu s ní nejde ruku v ruce odpovědnost, pak se ničím nebrzděná svoboda začíná podobat anarchii a anarchie je cestou jedině do pekel.

Přitom zrovna tady by třeba obyčejná facka uštědřená v pravý čas a na pravém místě mohla včas pomoct nejen té paní učitelce, ale i těm klukům samotným. Ale to se dnes nesmí, to by nebylo "politicky korektní", a tak tady máme namísto toho celý řetězec lidských tragédií.

16 0
možnosti
Foto

Možná by pomohlo, aby ti mladíci (v tomto případě vrazi) byli izolováni do Výchovného ústavu a rodiče všechno hradili. Možná by se rychle probudili. Horší je, že i v těch Výchovných ústavech nesmí být "jedinečná osobnost dítka" narušena. Debata na ČT24 je bezzubá a ukazuje jen bezmoc pedagogů.

6 0
možnosti
Foto

Výchovný ústav neboli polepšovna je až to poslední řešení. Začít se musí u rodičů. Když jsem přinesl ze školy poznámku, hned jsem nějakou koupil a bylo to.

0 0
možnosti

Řekl bych, že profesně selhala sice ta učitelka, ale také škola - ta jí totiž měla zajistit podmínky k normální práci a učitelka to měla po vedení školy vyžadovat a pohrozit výpovědí.

4 0
možnosti
Foto

Na videu bylo zřejmé, že mladíci fyzicky na učitelku útočili. Kde to jsme ?! Prosím Vás nedávejte jí vinu ! Mají snad učitelky nosit pepřový sprey ? Velice ji lituju, nevěděla, jak se bránit

4 0
možnosti

V Turecku bouchají bomby, v Sýrii se vraždí a mučí brutálně, v Německu se ošáhává, v Česku se šikanuje. Všechno jak vidno je otázka evoluce.

0 0
možnosti

Naprosto přesné a výstižné, karma.R^

7 0
možnosti

...po shlédnutí těch natočených záběrů jsem si uvědomil proč toho Makarenka zavrhli a musím říci,že nepozoruji na mém chování nějaké úchylky když jsem si tímto výchovným " drylem" prošel...;-D;-D[>-]

2 0
možnosti

Ano, ta škola, tedy její vedení mě štve, zasloužili by vejprask...

3 0
možnosti
Foto

Dokud nebude ve školství více mužů, nelze čekat větší změny. Pamatuji si, že jsme také některé učitelky pozlobili, obzvlášť ty dříve narozené, ale hned o přestávce se objevil jejich kolega, nebo pan ředitel a problém vyřešili tak, že nás zlobení na delší dobu přešlo. Nemluvě o tom, že doma byl také výprask, žádné výmluvy nepomohly.

Věřím, že není lehké se postavit proti výrostkům, kteří jsou dobře obeznámeni s tím, že učitel dnes nemá žádné možnosti ani pravomoce zakročit.

Učitelé jsou bezmocní a budou i nadále, dokud zdravý rozum nezvítězí a do škol se nevrátí rákosky, přísnost a více mužů.

Toto vše však nepůjde bez spolupráce s rodiči, protože i oni nesmí průšvihy dětí jen omlouvat, ale také za ně děti potrestat.

2 0
možnosti
Foto

Jsem reakcemi ze strany školy zděšená. Něco obludného. Vám R^

17 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články