Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

pane Havránek v mnohém s vámi nesouhlasím, ale " dosazená právnička " je jen sebe výstřední samo mluvná výkladní skříň, když se nemohla uplatnit v práci na dětech z hlediska " práva u Dientsbiera !" Myslím si, že Český stát nemá tolik peněz, aby do exektuv. funkcí dosazoval jen " Známé známých!" Rodina a škola by měla být prioritou každého státu, tady v Cimrmanově státu vedou zatím se sympatizanty jen kecalové bez morálky a slušnosti. A výsledky kolem sebe vidíme každý den. Lotova žena zkameněla při při pohledu zpátky, ale co může čekat trochu rozumný člověk, hledí li do budoucnosti tohoto státu.EU[>-]8-o

1 0
možnosti

Pane Josefe, co máte proti inkluzi ?

Jak já bych rád seděl v jedné lavici s vámi . Dnes jsem mohl být ředitelem .;-D

2 14
možnosti

Podporovatelé inkluze tak nějak postrádají rozlišovací schopnost. Je to celé postavené na hlavu.

4 0
možnosti

P10a36v17e91l 90K29u72l13a

4. 4. 2016 10:54

Dal bych palec nahoru, ale nevím, jestli přes něj nedostanu :-/R^

6 0
možnosti

Pochvaly obecně toleruju... někdy dokonce i od Kuly

3 0
možnosti

Netusil jsem, ze clovek muze mit i odborny zazitek.

0 0
možnosti
Foto

Naopak. Ten je nejkrásnější. Ženská je jenom ženská a zážitky jsou si podobné jako vejce vejci, ale když něco vymyslíte, zkonstruujete a zprovozníte, tak ten zážitek, že to chodí jak má, je nade vše.

5 0
možnosti

Vážení, tahle glosa opravdu není o inkluzi, což, bohužel, nepostřehl ani jinak geniální Dalibor Bartoš. Je především o ministryni Valachové a spol. - tedy o lidech, kteří namisto věcné diskuse - drze obviní své oponenty z nějaké nenávistí a potom je z vyššího mravního principu drtí. Proto ta příkrost, spílání....

46 0
možnosti

Vaše glosy čtu ráda. I když je v nich přečasto smutná pravda, mnohdy i pobaví. Je ale škoda, že někteří uhádanci neví, co je to glosa a co hluboká odborná analýza s prvky "konstruktivní kritiky". Načež do Vás zbytečně šijí a dupou nespokojeně nožičkama.

14 0
možnosti

Celý problém se posunul do roviny zdravotně postižených dětí, kterých se to dotýká jen z malé části. Celá tahle "myšlenka" má základ (jak jinak) v nesmyslné politice EU. Inkluze je primárně namířena k tomu, aby se do speciálních škol neumisťovali děti romské národnosti. Jenže co s nimi? Nikdo nemá žádné řešení, protože by to znamenalo se zamyslet nad vývojem a rozvojem této menšiny - obzvláště v jejich komunitách.

Pokud mohu mluvit z vlastní zkušenosti, pak speciální školy jsou primárně určeny pro děti s poruchami učení - dyslektiky, dysgrafiky, lehce mentálně postižené a podobně. K tomu je primárně přizpůsobena tím, že ve třídě je podstatně menší počet žáků (v případě školy mé dcery max 12) a pedagogové mají v drtivé většině aprobaci z dětské psychologie. Menším počtem žáků je dána učitelům i daleko větší možnost individuálního přístupu, který je pro tyto žáky životně důležitý.

Problém velké množiny žáků z romské komunity není porucha učení, nýbrž porucha chování. Jejich handicap je zřejmý i laikovi, který se zúčastní vyučování - neschopnost začlenit se do kolektivu ostatních dětí, absence základních hygienických návyků, nezájem rodičů o vzdělání svých dětí a tudíž velmi chybějící domácí zázemí pro přípravu do školy a bohužel už od útlého věku jejich "vyčůranost". Ta se projevuje u nich i jejich rodičů tím, že jsou od mala vychováváni ve stylu - jseš Rom, stát se o tebe musí postarat. Kdo by se anad odvážil tento přístup rozporovat či dokonce kritizovat, je okamžitě označen za rasistu, fašistu a já nevím co ještě.

Proto jsem přesvědče, že inkluze nemůže fungovat, protože spousta těch dětí začleněných do normálních tříd bude jen živořit mimo kolektiv a budou velmi zaostávat při výuce. Již tak nepříliš dobrá kvalita vzdělávání ještě utrpí. To není o nějakém elitářství a podobně. To je jen a jen o tom, že to dítě má ve speciální škole daleko větší šanci na lepší vzdělání a možnost přirozeného rozvoje v kolektivu dětí se stejnými potřebami.

41 0
možnosti

To jsi napsal velice dobře. Cikáni jsou velký problém. Jsou neskutečným způsobem zvýhodňováni, vůči ostatním. Když rovnost, tak nejen v podmínkách, ale i v povinnostech. A kvůli tomuhle nešťastnému etniku budou ve finále trpět i ti skutečně postižení. Kdy už to konečně někdo správně pojmenuje? Proč se toho všichni tolik bojí?

9 0
možnosti

Je fakt, že inkluze tak, jak ji prezentují je absolutní nesmysl. Jde ale o něco jiného než někomu nadávat, pane. Jde o to, udělat analýzu, a navrhnout řešení a vysvětlit, proč je inkluze nedobrá a proč opak inkluzeje dobrý.

Tak se snažte a napište něco lepšího než jen spílací článeček. A pokud by vám chyběla inspirace, mám takový matný dojem, že jsem o inkluzi kdysi psal a tak vám povoluji se inspirovat i mými myšlenkami.

1 22
možnosti
Foto

Vy si myslíte, že srovnání s Kateřinou B-masovou je nadávka?

7 1
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články