Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hlavne nezapomente na pojisteni az pojedete do Usti nad Labem.

0 0
možnosti

ja bych fakt chtel videt, jak se rvete...nejsem priznivcem nasili, ale Havranka jako ochrance ublizovanych - to bych si fakt dal!

a ze jste jezdil za hranice nepojistenej - jak vypovida z Vaseho textu - to o necem take svedci

krasny dny preju!

3 11
možnosti
Foto

Tak já se pojišťuji vždy, když letíme na dovolenou.

Ale přiznám se, že při krátkých cestách do D jsem na pojištění ani nevzdechl.

4 0
možnosti
Foto

Normalně se k tomuto tematu moc nevyjadruju, ale tentokrak asi musim, musela jsem se po cteni usmat.....Lide rychle zapominaji a prekrucuji. Zlodejske bandy jsou i na prazskem nadrazi, jsou a vzdycky byly i v nemecku, neni to zdaleka nic noveho! nejdriv polaci, pak cesi poté to byli arabi a ted jsou to casto africke bandy zlodeju.

K tematu nemcu a jejich postoji k utecencum - je samozrejme docela jiny nez u cechu, je to tim, ze tu maji migranty uz od 60 let, kdy prisli prvni Gastarbeiter z turecka, kterí tu jsou ted uz ve treti generaci. Nemecko je barevna zem, pokud sem tedy casto jezdite videl jste to - před 20 lety, kdyz jsem tu prisla i ja byl stejny vzruch, jako je ted s utecenci i kolem cechu, rusů a polaku, vsude byly napisy v cestine - "krast se nevyplaci", nemci meli z navalu vychodnich statu hruzu. a muzu vam rict, ze mi to nebylo zrovna prijemne...

Ted uz zadne takove napisy neuvidite.... TIm chci rict, ze nemci jsou na privaly cizincu uz zvykli, ne tak cesi, a je jasne ze odpor je strach z noveho a samozrejme i z islamu. Nechci to v kazdem pripade zlechcovat! Chci tim vysvetlit postoj Merkelove.

Ta proste vubec nedomyslela , ze se jich sem navali takova spousta, proti par migrantum by nikdo nic nemel, ale tohle uz je vlna, ktera se neda unest jak financne tak i tim, ze s uprchliky, kteri opravdu potrebuji pomoc, se sem vali i teroristi. Samozrejme se ted bouri i nemci a ti co v nemecku plati dane, nebot prave tito lide to musi vse zaplatit. Vim o cem mluvim, patrim mezi ne take.

p.s. zrovna prestavujeme byt - manzelka elektrikare je ceska, nas stolar je z iraku, steny a podlahy nam dela firma - v ni jsou polaci, turci a nemci. nemame s nimi zadny problem, delaji vsechny prace v celem dome uz vic jak 10 let. Kamaradka, taky ceska je uz 19 let vdana s jednim turkem, maji dve holky- nikdo zadny satek nosit nemusi, slavi samozrejme i vanoce. tomuhle se rika integrace.

2 2
možnosti
Foto

Jistěže, již v 60. letech přicházeli do Německa cizinci, většinou Turci, ale snad i Jugoslávci a podobně.

Ale to byli "Gastarbeiteři" (nehezky počeštěné německé slovo Gastarbeiter - "hostující pracovník"), kteří přicházeli na konkrétní pracovní místa.

Sám jsem jejich stopy - piktogramy na toaletách - často viděl, když jsem v létě 1968 brigádničil u firmy Siemens.

A, samozřejmě, byly a jsou s tím problémy kulturní, méně však sociální.

Zatímco nyní to asi jsou hlavně problémy sociální, které i ve Francii a Belgii působí ty obrovské problémy.

2 1
možnosti

Cestujete do zahraničí bez pojistky, pane Havránku? To je ale velmi nezodpovědné. Vy snad nemáte rád ani své příbuzné. Mám to do Drážďan přes kopec, ale tak odvážný nejsem.

2 3
možnosti

Vy jste snad z branže - pojišťováků!:-)

4 1
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články