Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Trochu podrobností by neškodilo.

Generace 21 chtěla v prvopočátku pomoci prověřeným lidem, aby našli útočiště před válkou. Vybrala skupinu křesťanů, u nichž byl o cosi větší předpoklad, že jejich soužití bude o cosi snažší než u těch, o jejichž filosofickém směřování nic nevíme.

Ti lidé byli docela zámožní.

Problémem bylo, že Generace 21 musela spolupracovat s arabským zpostředkovatelem, který zajišťoval výběr daných lidí. Zde byl nejslabší článek celé akce. Nejspíše jim namluvil, že dostanou ubytování podobné, jako měli doposud, že jejich děti budou studovat apod. /nelze již asi zjistit, zda šlo o neznalost či zlomyslnost/.

Ti lidé po příjezdu zjistili, že věci jsou jiné a proto odjeli zprvu do Německa a posléze zpět.

Existují lidí, kteří něco dělají pro druhé. Může se stát, že celá věc selže, což se stalo. Pak jsou ti, kteří pouze kritizují ty ostatní, aniž by oni sami hnuli prstem. To je principiálně vždy jednodušší, než cosi zkusit.

Gratulace všem, kterým se vždy podaří vše, na co sáhnou.

1 0
možnosti
ZS

Jen kdyby nás to odhalování slepých uliček nestálo tolik peněz.

1 0
možnosti
JP

Podobný příběh s křesťanskými uprchlíky zde nedávno popsala slečna Sulovská, odehrál se v Polsku. Pan Havránek píše hezky, ale co znamená "tak zvaných křesťanských uprchlíků?" Četl jsem pana Drápala: Proč se to nepovedlo (http://rcmonitor.cz/download/MONITOR-2016-8.pdf). Takže jedna skupina se prostě vrátí, protože ctí staré a ti bezohledně k životu svých vnuků chtějí dom a basta. Ta skupina co odjeli do Německa si to zkusili (jak malé děcka?), jestli by nemohli mít raději víc peněz než u nás padni komu padni. Připadá mi to divné, ale pan Havránek potvrzuje v diskuzi i své uvažování při zdrhání z komunismu. Jsou tedy ti lidé divní, že je jim jedno jestli se bude dál pomáhat potřebným z Iráku nebo jestli se vrátí do svého utečeneckého tábora v Kurdistánu? Poučení z příběhu je, že jsme skutečně jen podřadná provincie Evropy. Jsme na tom přibližně o smrt Iráčana hůř než Němci. Tento stav nás zatím trochu chránil, možná nám odchozí udělají na východě reklamu: ČR nebrat...

0 3
možnosti
JB

Což je dobrá reklama.

0 0
možnosti
BH

... tyhle neziskovky jsou jen legální převaděči - vyberou si klienty podle svého (nebo spíš podle jejich "spoluúčasti"), a my jim zaplatíme cestu... tomu se říká nezisk, panečku... a ještě většinu toho, co vyberou, spotřebují na vlastní režie... a žádná odpovědnost - no nekup to...

8 0
možnosti
DK

Prostě tahle neziskovka by za špatně odvedenou práci lidové řečeno šmejd měla peníze do koruny vrátit...a začít se živit vlastníma rukama, protože jejich hlava bohužel nepracuje...;-O;-O;-O

4 0
možnosti
Foto

Já je nechci hájit, ale mám pocit, že peníze nebyly od státu.

Ono to totiž je neřešitelné. A to, že oni to nezvládli o tom jen svědčí.

3 0
možnosti
MK

M79i87l95a52n 26K40e67s47l

21. 4. 2016 11:08

To nechápu.V Řecku nám jich dají vagon zadarmo a ještě je doručí do domu.My jsme je dováželi za své.Že by ti čerství a neochození byli lepší než ti odleželí.Tomu dědkovi,co nechtěl bydlet v maštali ta vyčuranost koukala z očí.Buď někoho podmázl nebo G21 jsou naivní troubové.Rozhodně to,co se stalo bylo přínosem-akce nepokračuje a nic podobného se již nebude opakovat..

7 0
možnosti
Foto

R^

P.S.: ač zdánlivě mimo téma, přesto: JEDEN Z DŮVODŮ, PROČ není zájem na rozšíření pravomocí NKÚ. Co kdyby se , nedej bóže, ZAČAL ZABÝVAT,m.j. i ,,transparentním" hospodařením i přínosy některé z neziskovek;-)

8 1
možnosti
JH

Obávám se, že zase až tak statečný by tenhle socialista v čele NKÚ asi nebyl:-)

6 0
možnosti
NM

;-D;-D.když mi zajistíte jejich plat ,že nebudu ručit za svá rozhodnutí tak vám budu dávat alespoň tři neotřelé nápady za den ;-D

9 0
možnosti
MR

Nedávno ležela babička v nemocnici. Byla tam týden, pak jsme si ji vzali domů, když jsme viděli kde a jak žije. Člověku se až vaří vzteky krev, když vidí životní podmínky pacientů v našich nemocnicích. A aby toho nebylo málo, večer zapne televizi, tam mu nějaký neomarxistický drzoun vypráví o tom, jak zbytečně rozhazoval peníze daňových poplatníků a vůbec se nestydí. Kolik asi zdravotních sester mohlo být za ty peníze zaplaceno? Třeba proto, aby na chirurgickém oddělení nemusely sloužit dvě sestry na 30 pacientů / kolik času za směnu mohou jednotlivci věnovat /.

19 0
možnosti
NM

...když si ale poslechnete min.zdravotnictví tak za ten bordel může Babiš,protože nechce dát do zdravotnictví miliardy..

4 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články