Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ten problém je v tom, že Breivik byl zcela isolován.

Aby náhodou svými názory "nenakazil" další vězně, nikdy se s nimi nesetkal. Byl permanentně sám, od začátku uvěznění. A to týrání je. Být zbaven kontaktu s jinými lidmi je totéž co být zbaven osobnosti - je to blízké trestu smrti, při kterém však utrpení trvá jen krátce.

Samozřejmě, že i mně přijde absurdní, jak luxusní a velkou "celu" má. Ale když je v těch prostorách trvale sám a nemůže to překonat ani chlastem, ani fetováním, pak jde zcela jistě o týrání. Pochopitelně, že mnich, jogín, filosof by to snesli, ba i přímo uvítali. A to ten chudák rozhodně není.

2 6
možnosti

K tomu masovému vrahovi, dříve se takový lidé v.šeli a v dnešní době se domáhají svých práv u soudu. Evropská civilizace ušla pořádný kus cesty. Otázkou je, zda správným směrem :-/ Připadá mi že on si z nich vyloženě dělá p.del a ukazuje zvrácenost a absurdnost toho systému

5 0
možnosti

Stáří není žádná zásluha a tím méně záruka moudrosti. Pregnantně to vyjádřil Jan Werich: "„Mládí biologické neosvobozuje od blbosti a hlouposti, stejně jako stáří nezaručuje moudrost. Jsou blbí dědkové a hloupé děti.“ :-)

Pokud jde o toho Breivika, taky bych mu nakakal, a ne mu ulehčoval výkon trestu. To si však můžeme říkat jen my mezi sebou, stát by ale měl zajišťovat všem trestancům podmínky podle platných zákonů. A pokud tam nemají zákon, že hromadní vrazi mají mít horší vězeňský režim, než obyčejní vrazi, a s Breivikem se tak jednalo, byl výrok soudu (bohužel) správný.

3 0
možnosti

No, celá současná doba se zaštiťuje demokracií. Já se přiznám, že mi celá Evropa připadá všechno možné, jen ne demokratická. Současná demokracie tkví jen v tom, že mohu jít k volbám a mám volbu mezi zlem a zlem. Je jedno, zda vládne Merkel, Hollande, Kalousek, Sobotka či Babiš. Celá "práce" současných politiků spočívá v odírání pracovitých lidí (je jedno, jak to kdo z nich označuje) a zvýhodňováním parazitů, příživníků, teroristů, vrahů, kriminálníků všeobecně. A aby to "vylepšili", tak nám vymýšlí omezení a regulace ve všech oblastech života - svoboda slova a projevu, nárok na sebeobranu atd. Připočteme-li k tomu fakt, že státy neplní základní funkce pro které vznikly, jako jsou zajištění bezpečnosti a ochrany životů a majetku svých občanů, vzdělání, občanský rozvoj, rozumný zdravotní a sociální systém, pak vlastně dochází k popření všech atributů jejich vzniku.

Tím jsme dospěli do stádia, kdy skupina "vyvolených" si uzurpuje právo rozhodovat o tom, co je pro mě nejlepší. A čím dál víc je to skupina nikým nevolených bruselských darmožroutů a jejich přisluhovačů na národních úrovních.

6 1
možnosti

No a co s tím?

Co s tou skupinou "vyvolených" ? Tak si zvolíme lepší? Já osobně lepší lidi znám, ale protože jsou dobří, do politiky nepůjdou. To je ta bída politiky.

2 0
možnosti

P57e84t39r 23S53k62á80l87a

22. 4. 2016 11:56

Tentokrát souhlas a karma. S výjimkou toho "Dána" Breivika.

2 0
možnosti

Ano, s tím Dánem jsem to přepísknul

1 0
možnosti

Takový vrahoun by snad neměl mít žádná práva, jen drsné povinnosti.

3 0
možnosti

No jo no, to zdědkovatění! Nebyl to náhodou norský terorista a ne dánský? Hned opravit a mě označit za šťourala.

1 0
možnosti

Nedá se nic dělat, existují vzácné chvíle, že i šťoura Mudra má pravdu

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS