Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sbohem Pepo :-(

Halíka mám rád ale vy jste také nějaký borec. Konec srandy na blogu Idnes.:-(

0 0
možnosti

Vážení i nevážení,

díky za pozornost, kterou jste mi věnovali. Jen aby nedocházelo k dizintepretaci toho mého mého prásknutí dveřmi, dovolim si ještě několik vět....

Opravdu tady nekončím z nějaké uražené ješitnosti. Ještě nedávno jsem kolegyni Vojtekové rozmlouval dezerci, nabádl ji, aby se nenechala otrávit.. Jenže, od té doby se na blogu iDnes lecos přihodilo. Kvůli Konvičkovi tady zprznili Bogera roku 2015, osdtranili několik nepohodlných blogerů a nemilosrdně a nesmyslně se začalo cenzurovat i v diskusích.Přičítám tohle zpolitizování rodině Bangových a nové horlivce Tereze...

Na tohle všechno má vydavatel nesporně právo.My co taháme za kratší provaz, se můžeme bránit jen tím, že práskneme dveřmi, že nebudeme spolupracovat s těmi, kterých si nevážíme.

Nedělá mi radost loučit se s mnoha zdejšími přáteli, ale člověk, pokud to tak cítí, si musí trochu té hrdosti zachovat.

Ještě jednou a naposledy, díky všem věrným a milým čtenářům - diskutérům

Josef Havránek

9 0
možnosti

Vaše články mi vyhovovaly, protože byly krátké a protože téměř vždy byly v souladu i s mými názory. Je mi proto dost líto, že odcházíte. Odejít včas a z vlastního rozhodnutí od toho, co jsem dlouho, rád a úspěšně dělal, je moc těžká věc, která zasluhuje uznání. Třeba z pracovního poměru do důchodu, Ale na blogu? Něco mi brání v tom, abych Vás chválila. Možná se vrátíte. Těch, kteří Vás čtou rádi, je určitě mnohokrát více než těch, kteří Vás nečtou rádi. A dva tři lidé v redakci, to už je úplně směšný počet. Někdy stačí v životě maličkost nebo náhoda a věc se úplně změní.

9 0
možnosti

A najdeme vas nekde jinde?

2 0
možnosti

Ano, článek dostal ban.

Poslední kapka. Konečně jsem se tedy rozhoupal a ukončil zdejší angažmá:-)

5 1
možnosti
Foto

O G. Husákovi mám vyšší mínění, než o T. Halíkovi.

G. Husák byl sice přesvědčený komunista, ale poměrně umírněný. Kdyby se po roce 1968 dostal k moci někdo radikální typu Indry či Koldera, tak zřejmě následovaly popravy.

Za G. Husáka to odnesli pouze reformní komunisté a to ještě většinou ztrátou zaměstnání. Uvězněni byli pouze ti, kteří se otevřeně proti nové moci postavili.

Normálních občanů nekomunistů se tyto čistky nijak nedotkly.

Pokud by se dostali k moci fundamentalisté typu T. Halíka, tak mám obavu, že tam by nastaly větší potíže, jelikož by nás ve svojí nenávisti vůči jinak smýšlejícím a vůči Rusku byli schopni dostat do války s Ruskem (podobně smýšlející provedli převrat na Ukrajině a to, co následovalo všichni víme).

15 8
možnosti

...to myslím vůbec, ale vůbec nikoho nepřekvapuje;-D;-D

5 0
možnosti
Foto

Páter Halík má silné charizma zlého inkvizátora - strašidelný úkaz mezi nebem a zemí. Moderátorka byla hybnotizována, škoda, že tu lavinu hrůzy nedokázala odlehčit. Nedivím se, že pan Halík dostává metály. Každého vyděsí svým peklem. Vypnula jsem zvuk a vizuální dojem výčitek byl skličující. Přemýšlím o tom, že se polepším.

18 6
možnosti

Pro vás krásně jednoduché řešení. Vypnout zvuk, nečíst jeho práce, nesledovat jeho kázání, nepřemýšlet nad jeho názory. Parádně jednoduchý život! :-/

4 5
možnosti
Foto

Ač tím možná, poruším vlákno, pokusím se reagovat na kolegu Vodvářku:

1. společnost je nemocná, postrádá jistou "imunitu" vůči těm, kteří šíří nenávist. Stačí si přečíst množství článků - a to i zde na blogu.

1a. To, zda se jedná o "chorobu" je velmi sporné. Podle mého, zcela upřímného názoru jde spíše o imunitní stav obrany, tedy o stav, kdy je společnost infikována a jako každý organismus se brání. Ovšem brání se průniku Islámu, což je podle mnohých dobře a podle kolegy Vodvářky špatně.

2, Že nás hlava státu obrací ze Západu na Rusko a Čínu, to nejspíše nerozporuje ani ten nezapálenější příznivec MZ. 2a. Hlava státu nás na Rusko a Čínu neobrací, pouze vyrovnává onen hendikep, zavedený prezidentem Havlem. Nikdy jsem neslyšel prezidenta Zemana zpochybnit jediným slovem naše členství v EU a NATO

3. Že postrádáme rozumné elity, které jsou nyní v menšině a objevují se ti, kteří mají snadná řešení. 3a Ano, to je jistě pravda, ale otázkou je, jaké by ty elity měly být, jaké by měly mít názory. A v tom se asi diametrálně lišíme. (P.S."skoroprofesor" Eichler stáhl žalobu na prezidenta. Svědčí to o něčem?)

4. Že se společnost zaštiťuje křesťanskými hodnotami, o nichž neví zhola nic, je rovněž pravda.

4a. Tady se kolega Vodvářka 100% mýlí. Všichni zásady křesťanství známe, jen se neunavujeme s tím je v míru dodržovat. Ale, v případě ohrožení nás, laxní křasťany, křesťanství spojuje a to PROTI jeho jasné negaci, kterým je ISLÁM.

5. Že lze náboženství zneužívat k mocenským cílům /a to kterékoliv náboženství, což Tomáš Halík zdůraznil/, je historickou skutečností, sahající nyní do zemí, kde je islám dominantním náboženstvím. 5a. To jistě ano a co z toho plyne pro kritiky pátera Halíka?

6. Rovněž řekl, že po interview se na různých blozích objeví nenávistné a bezobsažné nadávky na jeho osobu, což je rovněž pravda, jak plyne z článku pana Havránka a některých diskutujících.

6a. Nebo také podporující, ale stejně bezobsažné články. Každý prostě hodnotí obsah článku podle sebe.

18 6
možnosti

Jiří,tak jsi nám to pěkně a pravdivě vysvětlil ;-D

3 0
možnosti

"Tvarůžková s umouněnou tváří?"8-o

Já tedy tu zlobu a nenávist vidím úplně jinde než u pana Halíka....RvRv

15 5
možnosti
Foto

Že by se kolegovi Havránkovi nelíbila děvčata?

1 0
možnosti

Jako konzervativní křesťan mám k Halíkovi řadu výhrad. Ale jako jsem Vás, pane autore, nedávno pochválil, za tento trapný článek ad hominem Rv

2 2
možnosti

Tak možná je i chyba na mé straně. Zadal jsem si do vyhledávače : interview - Halík - Tvarůžková a teď vidím, že to bylo 14. 3. 2014. A to byly celkem rozumné názory.

To nemůžete dát přesný odkaz ? Ne každý je už důchodce, aby sledoval média celý den ;-O

4 0
možnosti

Mě vždycky Halík přišel jako reinkarnace Kaifáše, taky je to oficiálně služebník Boha, ale svými skutky zcela ve službách ďábla.

18 5
možnosti

...tak určitě, komouši z něho většinou mají ten pocit:-)

3 4
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články