Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Celý ten seriál byl prodchnut hlubokou depresí z toho, jaké poměry tu panovaly poměry za protektorátu a vím od mých rodičů, že to tak opravdu bylo. Ta tíseň byla opravdu taková a šlo opravdu o životy. Okupace posrpnová, kterou dobře pamatuji na vlastní kůži, byla proti tomu selanka. Bylo dobře, že se povedlo ten protektorát tak dobře podat, i když některé detaily považuji za lehce upravené a poplatné době vzniku - jako konec konců vždycky. A nebylo to jen o Burianovi, ale také tam zaznělo to, co platí i mezi herci a zpěváky dodnes - i ti největší jeden druhému často mydlí schody, což bylo v seriálu docela nenápadně vidět. Ale dnes jde "jen o peníze..." a nemusíme chodit daleko.

0 0
možnosti
AT

A16l14e20š 50T22r19o13j38a64n

21. 2. 2017 10:32

Pane Havránku,dík R^

0 0
možnosti
FK

Že se komedianti vždy přizpůsobují režimu a ruce, která je živí je staré, jako toto povolání samo. Když se umělce, jehož písničky jsme si v mládí masově zpívali po sametovce ptali, proč se před komunisty plazil, řekl, že když se fouká do ohníčku odboje, musí se ohnout. Tedy - nevěděl jsem, že mimo jiné je eskort héreček odbojová činnost. Představitele nynějšího nosného programu Majora Zemana chtěli jako po válce věšet. Takoví jsme holt my. A to bych bavičům odpustil.Herec nepřestane hrát a kominík vymetat komíny a to napříč režimy. Co jim však neodpustím, že ze sebe dělají svědomí národa, mluvčí vládnoucí třídy a zneužívají popularity k politickému dovádění a oblbování mas. I když - v senátu byl i kůň, tak proč ne herec.

2 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články