Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že politici v naší zemi jsou v průřezu všech stran téměř stejní. Velmi bych doporučoval, aby poslanci a senátoři dostávali platy ve formě refundací jejich předchozích výdělků podle daňového přiznání - v tu ránu by přestal být o lukrativní politická místa zájem. Takový pan Benda by určitě přišel na buben, protože za celý život nedělal nikdy nic a jen prudí v parlamentu. O jiných ani nemluvě, je to jeden za 18 a druhý za 20 bez dvou. Když se privatizovalo, registrovaly se škody na životním prostředí a dělaly se smlouvy o jejich odstranění. Peníze na to ale najednou zmizely převodem na ministerstvo financí (ještě za ODS) a už je nikdo neuvidí, stejně jako důchodový fond, který si do státního rozpočtu vypůjčil pan Klaus. ten pak ještě nenápadně prodal zbytek státního zlatého pokladu, prý už to není třeba, máme tržní ekonomiku. Zapomněl se podívat na svůj velký vzor v USA, kde se zlato chrání nad zlato... Jím zavedené tržní mechanismy zvedly najednou ceny másla ze 40 již na 64 Kč, a nejen másla. ČSSD drží ale směr pokud možno sociální udržitelnosti daný nějak nadnárodně, stejně jako černoprdelníci nebo komunisté. Ty další strany jsou pak jen sbírkou odpadlíků z jiných politických směrů, včetně našich zelených nebo modrých. A když se podívám na výlevy nynějšího předsedy ODS, tak nestačím zírat nad jejich plytkostí a hloupostí. Tohle by chtělo už zase vést stát? Pracně se hledají fondy na mzdy zdravotníků, protože se prošustrovaly na nákup předražených přístrojů a vybavení, zprivatizovaly se prádelny a kuchyně v nemocnicích - proč? A teď se znovu přidává úředníkům, kteří jsou převážně nekompetentní a hloupí. A policistům, kteří jsou převážně nekompetentní a neumí ani psát do protokolů bez hrubic. Co nevidět budeme navyšovat jejich počty, protože se opět aplikuje hlavní zásada politiků - lid se musí něčeho bát, tentokrát teroristů. Ale když dnešní vedení státu řeklo dost imigrantům, všimne si toho málokdo. Takže v nich zas tak velké darebáky nevidím.

0 0
možnosti
LP

Rozhazovací princip

Přisypávací a rozhazovací princip se ovšem naplno projevil v oblasti platů státních a veřejných zaměstnanců. Jednak se po celou dobu Babišova panování jejich platy (i celkové počty) zvyšovaly. Ministr financí dokonce vyzdvihl, že průměrný plat za tuto dobu vystoupá o více než 7,5 tisíce na 31 400 Kč...

Návrh rozpočtu však počítá s dalším radikálním zvyšováním platů státních zaměstnanců, když nejvíce mají vzrůst lidem v sociálních službách a to o plných 24 procent. A všichni státní zaměstnanci si v roce 2018 polepší o 10 procent.

Tento princip je sám o sobě nepřijatelný. Stát fakticky žije na dluh, ale přitom zvyšuje počty svých zaměstnanců a ještě jim zvyšuje platy. To je přímo učebnicový příklad nezodpovědnosti a nehospodárnosti.

Vzývaný spasitel a „nejlepší ministr financí“ (jak sám sebe označuje) se možná opravdu stal spasitelem pro některé zaměstnanecké skupiny, ale současně tím ještě více zadělal na budoucí problémy s financováním takových závazků v horších časech, které v budoucnu, až vyschne řečiště eurodotací, zcela jistě nastanou.

zdroj Byznys Noviny

0 0
možnosti
PH

JSOU a to jste jim ještě polichotil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články