Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Jenom další kampaň pro pitomce.

Naprostá většina lidí někdy v životě opisovala, nebo to aspoň zkoušela. Proto kampaň zpochybňující diplomku kohokoliv má zaručený úspěch.

Nikdo se neptá, jaká ta která diplomka byla, stačí nalepit nálepku plagiátora a lidé mají jasno.

Máme tu vedle sebe nejspíš naprosto zbytečnou a neoriginální práci, ve které se vážilo krmivo a bobky králíků a třeba práce, které byly napsány originálně, jenom v nich byla použitá literatura uvedena seznamem a ne formální citací v každém místě použití.

Obojí je ovšem věcí vedoucího diplomové práce, případně oponentů, kdy by se vedoucí práce neměl spokojovat se zadáváním stále stejných témat rok za rokem a kdy by vedoucí diplomové práce měli studentům vysvětlit, jak se má správně pracovat s citacemi.

Pokud se ohlédneme za nedávnými kauzami ministerských diplomek, tak vidíme hodně vyvařenou polívčičku.

Exministryně Malá použila část práce svojí předchůdkyně, ve které shrnovala použitou literaturu, jakou originalitu bychom tady měli očekávat? Pak snad opsala části svojí právnické dizertace. Tady je snad co vytýkat.

Následné dvě "kauzy" jsou ovšem už naprosto a vodě. Exministr Plaga nechal svoji práci prověřit a prošla bez ztráty kytičky a jedinou chybou práce ministra Metnara je právě ono citování použité literatury hromadně a ne opakovaně na každém místě použití. Vtipné je, že na ministra útočí bývalá vedoucí jeho diplomky, tedy osoba, která je za případné neúplné citování odpovědná primárně. Jestli to nebude tím, že je v současnosti aktivní političkou.

0 0
možnosti
LP

A co kecy zemanovské vlezdozadele, jedním dechem obhajující Bureše ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články