Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Tady nejde o kšeftování, ale o přežití ekonomiky.

Pokud bychom se zřekli ruského plynu, který kupujeme přes Německo, za několikanásobek toho, co za něj Německo platí Rusku, neměli bychom ho jak nahradit.

I kdybychom využili veškeré dostupné terminály LNG, co jsou pro nás teoreticky dosažitelné a jejich majitelé je nám dali k dispozici, nepokryli bychom ani 50 % naší spotřeby a ta spotřeba není plyn na vaření a vytápění, ale hlavně do průmyslu. Za násobek dnešních cen a za předpokladu, že ten LNG by nechtěl nikdo jiný, bychom dosáhli zhroucení ekonomiky a dvouciferné nezaměstnanosti.

1 0
možnosti
MM

Ten tlak na Západ je u Zeleňského pochopitelný. Nepochopitelný je způsob toho tlaku. Být tím, kdo poskytuje pomoc a být urážen příjemcem pomoci, asi bych s humanitou končil. Je pravda, že ukončení dodávek plynu a ropy není v zájmu ani jedné strany, ale raději jsem si objenal olejový radiátor. Ten pomůže bude-li elektřina.

0 0
možnosti
Foto

na Síti:

"Bruselané dodávkami zbraní sledují stejný cíl jako Anglosasové: prodloužit válku na co nejdelší dobu. K čemu EU potřebuje vleklou válku na svých východních hranicích?" /elementary dear Watson - opotřebení zdrojů; až se Rusko vyčerpá, NATO zaútočí. WW3.

0 0
možnosti
MZ

Ruskoukrajinský konflikt trvá déle než 50 dnů, a je čím dále tím více zřejmé, že „záchrana Ukrajiny“ je pouze „teatrální zdání“, které vytvářejí USA. Skutečným účelem je manipulace a vytváření chaosu. Ve středu Pentagon hostil lídry osmi nejdůležitějších výrobců zbraní a diskutoval s nimi urychlení výroby. Americký vojenskoprůmyslový komplex je největším příjemcem zisků z prodlužované války. Navíc, vedle spuštění velkých dodávek, používají USA „nebezpečí ruské hrozby“, aby Evropa stála při nich, a nutí NATO, aby zvýšil své úsilí přispět ke krvavým dividendám, které od této války Spojené státy očekávají.

4 0
možnosti
MM

Tak tohle je pecka! Všeználek všehomíra se vyjádřil. ;-D

Pane Havránku, blahopřeji vám, že máte takové příznivce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články