Josef Havránek

Předvolební ČSSD aneb Známe své pappenheimské

19. 06. 2017 8:00:01
Tu sobotní show renovovaného vedení českých sociálních demokratů jsem si klidně odpustil .............

Nějak nedokážu brát úplně vážně tuhle partičku, která uspořádá sjezd, kde manifestačně zvolí do čela načatého předsedu, zdecimuje všechny vnitrostranické kritiky, aby po pár měsících a několika bídných průzkumech preferencí, „osvědčeného“ předsedu hodila přes palubu, nahradila ho tlučhubou slibující povolební ráj na zemi.

Pardon, opotřebený Sobotka vlastně nebyl tak úplně vržen přes palubu - zůstal premiérem a rovněž jedničkou na krajské kandidátce. Ano, tak trochu blázinec...

Hodně podobně působí i ty nové sociálnědemokratické předvolební sliby. Zastavím se jen u toho slibovaného čtyřicetitisícového průměrného platu.

Jsem si naprosto jistý , že Češi a spol., nejsou tak hloupí, aby na něco takového skočili. Na rozdíl od tlachavých sociálních demokratů, i ti jejich oblíbení obyčejní lidé dobře ví, že výše platů se v podstatě neodvíjí od dobré, či zlé vůle politiků, že žádná vláda, krom totalitních, až tak dlouhý prsty nemá.

Sociální demokrati tak klidně mohli slíbit šedesát, či osmdesát tisíc, ale i kdyby se stavěli na hlavu, i kdyby snad, nedej Bože, získali většinu a sestavili vládu, na plnění takových slibů prostě nemají!

Přesto je nepodceňuju. Ti chytřejší z nich to dobře ví a proto těch nastřelených čtyřicet tisíc slibují až po pěti letech, přestože volební období je čtyřleté, takže nikdo jim tuhle fantasmagorii na konci jejich případné vlády nebude moci otloukat o hlavu.

Prostě, zase jen takové sociálnědemokratické chytračení!

Ale, překvapuje to snad ještě někoho?

Autor: Josef Havránek | karma: 24.94 | přečteno: 236 ×
Poslední články autora