Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

vidíte co vidět chcete,  ne co je realitou

3 3
možnosti
Foto

Realitou jsou jakási pravidla diplomatické služby, která se snaží dodržovat všechny státy světa.

Ovšem, "američtí vidláci" s nulovými znalostmi a zkušenostmi z diplomacie, zvyklí jednat ve stylu amerických seriálů na HBO ta pravidla dodržovat nemohou, protože je neznají.

Pusťte na silnici někoho, koho na svém pozemku naučíte základy řízení auto, nikoli však pravidla provozu na pozemních komunikacích, a stane se totéž.

7 5
možnosti
Foto

Dějiny se opakují. Jednou jako tragédie, podruhé jako fraška.

Dříve se předstíralo nadšení pro SSSR, ale málokdo to myslel vážně.

Ale dnes, řada užitečných, víte co, to nadšení pro USA nepředstírají, oni tím žijí.

A kdyby náš "velký zaoceánský bratr" nebo jeho nohsledi, jako třeba zrovna Schapiro, spáchal jakoukoli botu - třeba s Ukrajinou ve velkém nebo nediplomatickým chováním v malém, tak to budou, až do roztrhání těla, bránit.

Taková je prostě lidská povaha. S tím nic nenaděláme.

10 5
možnosti
Foto

A samozřejmě, tuplovaná karma.

2 4
možnosti
Foto

Napsal jste: "Kdyby mi,  tak ještě  před dvěma lety někdo řekl, že jednou budu psát protiamerický glosy, myslel bych si, že se úplně zbláznil…"

To je normální proces člověka, který často vidí chyby systému, v kterém žije, a trochu si idealizuje byť asi lepší systém, v kterém nežije. Když začne žít v tom jiném bezesporně o něco lepším systému, tak pozná, že ani ten není dokonalý.

Pravdou však je, že Spojené státy se během posledních 25 let chovají ke svým nepřátelům a též ke svým spojencům stále drzeji, jako jasně silnější, který si může dělat do velké míry, co chce. Viz např. odposlechy osobního telefonu Merkelové. Spojené státy už mnoho přátel nemají, jen nepřátele a spojence. Spojenec zpravidla není přítel (přítele slušní lidé neodposlouchávají). Během druhé světové války bylo SSSR a USA spojencem v boji proti nacistickému Německu, o přátelství se však vůbec nedalo mluvit.

16 4
možnosti
Foto

A jak vidíte RF? O letech před rozpadem SSSR pomlčme, ale co současnost? Zatímco USA se chová drzeji, RF (rozuměj Kreml) rovnou do záležitostí suverénního státu zasahuje.

Před druhou světovou válkou byl zase SSSR spojencem nacistického Německa. Čili - USA drží pozicí, SSSR (RF) jaksi osciluje podle toho, jak se vyvíjí situace. Rv

1 0
možnosti
LV

Shapiro si dovolil odpovědět diplomaticky na nediplomatické otázky a je to špatně. Český ministr financí a místopředseda vlády obviňuje USA, že proti němu vedou cílenou kampaň, a to je v pořádku?

Jestli oni ti domorodci nebudou nějak moc hákliví na tu svojí domorodost...

3 1
možnosti
Foto

Tak to je hodně špatné, zvláště proto, že ty nediplomatické otázky byly s ním předem dohodnuty, jak bývá v rozhovoru novinářů a diplomatů dobrým zvykem.

6 1
možnosti
JS

Pan Schapiro mi připomíná Valeriana Alexandroviče Zorina. Sovětského velvyslance v Československu v   letech 1945- 1947. Dobrá práce Andrewe. Také na tebe nezapomeneme. ;-D;-D

9 5
možnosti
Foto

Zorina si samozřejmě nepamatuji. ale nemyslím, že by se takto veřejně ztrapňoval.

1 3
možnosti
Foto

A co teprve kdyby Schapiro řekl, že Zeman je vynikající prezident! Za takové nepřijatelné známkování by měl být okamžitě odvolán.

8 0
možnosti
Foto

To také, ale platí zásada chválím veřejně, kritizuji soukromě.

1 1
možnosti
Foto

Zajímalo by mě, jak by se českým médiím líbilo, kdyby si náš český velvyslanec Gašparovič dovolil ve vztahu k americkému prezidentovi totéž co americký velvyslanec ve vztahu k českému prezidentovi. ¨

Možná, že by všem neuškodilo si přečíst úvahu Milana Kundery v literárkách v r.1968 "Malý a velký".

A konkrétně Amíci i Češi by si měli uvědomit, že my jsme pro obranu jejich svobody stejně tak důležití jako pro obranu naší svobody USA.

5 3
možnosti
Foto

Ano, Kundera to tomu Shapirovi pěkně natřel....

3 2
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články