Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aha jo, Parlamentní listy, Adam Drda. To bude ta studnice jediné pravdy ;-D

5 2
možnosti
KV

Chtelo by to echo24 :-D

0 1
možnosti
KV

Peroutka se proste tehdy choval jako vetsina novinaru dnes. Nakonec se podivejme, kdo v nove dobe dostal cenu Ferdinanda Peroutky - Palata, Marjanovic, Stetina, Mitrofanov...a jiste ji dostane i Votapka :-D

5 5
možnosti
AS

A83d89a76m 96S93t15a18v47a

7. 5. 2015 11:46

Aspoň vidíte, jak je Zeman konsekventní ve svém myšlení i vyjadřování. A má pravdu: ta novinářská  totalitní demagogie už začíná být neúnosná!

6 2
možnosti
VS

Před válkou byla celá Evropa antisemitistická! Přitom ČSR patřila mezi nejméně antisemitistické země. Těžko je něco posuzovat s odstupem nějakých skoro osmdesáti let.

4 0
možnosti
KV

Zajimave, ale treba Benese by takovy Schwarzenberg rad posuzoval i odsuzoval !

4 3
možnosti
Foto

Sám Drda píše, že Peroutkovy texty je třeba číst celé. Ten Drdův ostatně taky. A moc s ním nesouhlasím - sám Peroutkovi vytýká, že "Židům doporučoval to, co později přispělo k jejich vyhlazování: skrčte se, přizpůsobujte se okolnostem" - ale to netušil tehdy nikdo.

Jiný citát, opět ho uvádí Drda: "Židovství je dnes neštěstím ještě mnohem více než kdy jindy, já sám z toho nemohu udělati něco jiného, a část vašeho neštěstí je právě v tom, že – i když je to nespravedlivo a odporuje to přísným požadavkům rovnosti – musíte se nyní chovati také trochu jinak než jiní."

To je bohužel tehdejší konstatování tehdejší reality a Peroutka rozhodně netvrdí, že to je správné - na rozdíl od antisemitů. Tím je tedy antisemita?

A poslechněte si, co dnes říkají Evropané Židům, když se nechtějí nechat vyhladit.

6 0
možnosti
JL

"Skrčte..přizpůsobte se"...ani to nebylo řešení v roce 1938-39, jediné správné řešení bylo emigrovat - a to taky ti předvídaví a hlavně bohatí židé udělali. Werich s Voskovcem, pokud si vybavuji, utekli na poslední chvíli. Kdyby tu zůstali, nepřežili by, skončili by v předčasně v krematoriu.

0 0
možnosti
JR

Když budu sledovat Vaši logiku, tak Zeman je vlastně komunista a neměl by dostat lustrační osvědčení, protože taky na čas podlehl myšlence komunismu a selhal.

4 2
možnosti
KV

Lustracni osvedceni se nevztahuje na kazdeho komunistu. A co general Petr Pavel ? V dobe nejtuzsi normalizace take podlehl myslence komunismu az do roku 1989 :-D

2 1
možnosti

Právě, že FP z principu skvělým člověkem být nemohl. Jako třeba autokratický TGM, který psal o demokracii a nechal střílet do lidí při hladových bouřích... Naše historie je takovými prošpikovaná. A zvlášť nám jde plivat po skutečných hrdinech a velebit darebáky. Stačí jen, když takový nadává na komunisty :-/

4 7
možnosti
JC

Každý může selhat.

I sv. Petr třikrát zapřel pána Ježíše.

3 1
možnosti
AS

A33d14a44m 98S36t47a74v54a

7. 5. 2015 10:21

Smutné, leč stále platí ono lidové: jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Zeman si sice měl svou pravdu o novinářích ponechat pro sebe či pro své Zemanovce, ale na druhou stranu pravdu neumlčíš.... A novináři mu svým chováním, jednáním a mluvením  dávají jenom a jenom za pravdu.

8 5
možnosti
LJ

A Zeman zase dává za pravdu, že je to egoistický lhář. Tak a teď co je horší?

5 4
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články